Pulled chicken nacho's
Serveer je nacho's een keer anders... als borrelschotel met pulled chicken, bijvoorbeeld.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan water met zout aan de kook. Leg de kipfilet erin en kook in 10 min. zachtjes gaar. Giet af en laat iets afkoelen.
Rasp ondertussen de cheddar en snipper de ui. Doe de mais in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil en pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes.
Meng de ui, mais, avocado, het limoenrasp en 1 el limoensap (per 8 personen) tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Trek de kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar en meng met de barbecuesaus. Verdeel eerst de tortillachips en dan de kip en cheddar over de ovenschaal en bak ca. 6 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen het steeltje van de jalapeñopeper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees in ringetjes. Verdeel de salsa over de nachoschotel en bestrooi met de jalapeño. Serveer met de limoenparten.
Pulled chicken nacho's
Serveer je nacho's een keer anders... als borrelschotel met pulled chicken, bijvoorbeeld.
null personen
240 kcal
15 min. bereiden
6 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan water met zout aan de kook. Leg de kipfilet erin en kook in 10 min. zachtjes gaar. Giet af en laat iets afkoelen.
Rasp ondertussen de cheddar en snipper de ui. Doe de mais in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil en pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes.
Meng de ui, mais, avocado, het limoenrasp en 1 el limoensap (per 8 personen) tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Trek de kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar en meng met de barbecuesaus. Verdeel eerst de tortillachips en dan de kip en cheddar over de ovenschaal en bak ca. 6 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen het steeltje van de jalapeñopeper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees in ringetjes. Verdeel de salsa over de nachoschotel en bestrooi met de jalapeño. Serveer met de limoenparten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g kipfilet
75 g Cheddar Tophat 48+
1 kleine rode ui
150 g mais in blik
1 avocado
1 limoen
4 el Amerikaanse barbecuesaus
150 g tortillachips nacho cheese
1 jalapeñopeper
Dit heb je nodig
grote ovenschaal (20 x 30 cm)