Nacho's todos
Nachos todos is Spaans voor nacho's met alles erop en eraan. Kom maar op met die borrel!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de tomaten fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Snipper de uien. Snijd de koriander fijn. Meng de tomaten met de peper, ½ van de ui en ½ van de koriander. Breng op smaak met de azijn, peper en eventueel zout.
Doe het vruchtvlees van de avocado’s in een kom en prak grof met een vork. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de avocado met het sap en rasp van de limoen en de rest van de ui. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de tortillachips over de ovenschaal en bestrooi met de 2 soorten kaas. Bak in 10 min. goudgeel en krokant.
Verwarm ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Verwarm hierin de refried beans met de chipotle 5 min. Roer goed met een pannenlikker over de bodem van de pan.
Haal de nacho’s uit de oven en verdeel de refried beans, guacamole, sour cream en tomatensalsa erover. Bestrooi met de jalapeñoplakjes en de rest van de koriander.
Nacho's todos
Nachos todos is Spaans voor nacho's met alles erop en eraan. Kom maar op met die borrel!
null personen
625 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de tomaten fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Snipper de uien. Snijd de koriander fijn. Meng de tomaten met de peper, ½ van de ui en ½ van de koriander. Breng op smaak met de azijn, peper en eventueel zout.
Doe het vruchtvlees van de avocado’s in een kom en prak grof met een vork. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de avocado met het sap en rasp van de limoen en de rest van de ui. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de tortillachips over de ovenschaal en bestrooi met de 2 soorten kaas. Bak in 10 min. goudgeel en krokant.
Verwarm ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Verwarm hierin de refried beans met de chipotle 5 min. Roer goed met een pannenlikker over de bodem van de pan.
Haal de nacho’s uit de oven en verdeel de refried beans, guacamole, sour cream en tomatensalsa erover. Bestrooi met de jalapeñoplakjes en de rest van de koriander.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tomaten
1 rode peper
2 rode uien
15 g verse koriander
2 eetrijpe avocado's
1 limoen
475 g totopos gele mais-tortillachips
150 g geraspte cheddar
150 g geraspte kaas voor ovengratin
440 g black beans refried in blik
2 el chipotlepeper in adobosaus in pot
125 g sour cream
3 el jalapeñoplakjes in pot
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)