Italiaanse broodschotel met champignons
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de champignons 2 min. Voeg de roerbakmix toe en bak 3 min. mee.
Kluts de eieren in een ruime schaal. Klop de mascarponesaus erdoor. Roer het champignon-groentemengsel en de helft van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de korsten van het brood en snijd elke boterham in 4 puntjes. Bedek de bodem van de ovenschaal met 12 puntjes brood. Verdeel de helft van het eiermengsel erover. Leg daarop weer 12 puntjes brood en schep de rest van de saus erop. Zet de rest van de broodjes met de punt naar boven in de saus. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak 15-20 min. in de oven. Verdeel over de borden.
Italiaanse broodschotel met champignons
hoofdgerecht
null personen
662 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de champignons 2 min. Voeg de roerbakmix toe en bak 3 min. mee.
Kluts de eieren in een ruime schaal. Klop de mascarponesaus erdoor. Roer het champignon-groentemengsel en de helft van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de korsten van het brood en snijd elke boterham in 4 puntjes. Bedek de bodem van de ovenschaal met 12 puntjes brood. Verdeel de helft van het eiermengsel erover. Leg daarop weer 12 puntjes brood en schep de rest van de saus erop. Zet de rest van de broodjes met de punt naar boven in de saus. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak 15-20 min. in de oven. Verdeel over de borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g champignons
2 el traditionele olijfolie
400 g Italiaanse roerbakmix
6 middelgrote eieren
260 g mascarponesaus
150 g geraspte kaas voor pasta
12 sneetjes volkorenbrood
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (1.5 liter)