Smeuïge pastaschotel met tonijn
Met tonijn maak je in no time een lekkere ovenpasta.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een ruime pan water aan de kook, voeg de pasta en eventueel zout toe en kook in 10 min. beetgaar. Giet af.
Maak ondertussen de uien schoon en snipper ze. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de roerbakgroente en doperwten toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur. Laat de tonijn uitlekken. Schep de helft van de tonijn met de pasta en champignonsoep door de groenten.
Schep in de ovenschaal, verdeel de rest van de tonijn erover en bestrooi met de kaas. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Smeuïge pastaschotel met tonijn
Met tonijn maak je in no time een lekkere ovenpasta.
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een ruime pan water aan de kook, voeg de pasta en eventueel zout toe en kook in 10 min. beetgaar. Giet af.
Maak ondertussen de uien schoon en snipper ze. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de roerbakgroente en doperwten toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur. Laat de tonijn uitlekken. Schep de helft van de tonijn met de pasta en champignonsoep door de groenten.
Schep in de ovenschaal, verdeel de rest van de tonijn erover en bestrooi met de kaas. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g fusilli
2 uien
1 el traditionele olijfolie
400 g Italiaanse roerbakgroente champignons
200 g doperwten in pot
320 g tonijn in zonnebloemolie
570 ml romige champignonsoep
75 g geraspte kaas voor pasta