Macaronitaart
Tegen taart zeggen we nooit nee. Zeker niet tegen deze variant met macaroni en ham. En ook nog in de kleuren van de Italiaanse vlag.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de hele binnenkant van de springvorm met bakpapier. Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix en champignons 3 min. Voeg de ham toe en roerbak nog 1 min. Neem de wok van het vuur en schep de macaroni erdoor. Klop de eieren los met de room en kaas. Schep door het macaronimengsel. Schep het mengsel in de springvorm en druk een beetje aan.
Snijd de courgette en tomaat in dunne plakjes. Leg de courgette en tomaat dakpansgewijs in een cirkel op de macaroni en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de taart ca. 25 min. in het midden van de oven. De taart is gaar als het eimengsel gestold is.
Macaronitaart
Instructievideo - 01:24 min.
Macaronitaart
Tegen taart zeggen we nooit nee. Zeker niet tegen deze variant met macaroni en ham. En ook nog in de kleuren van de Italiaanse vlag.
hoofdgerecht
null personen
805 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de hele binnenkant van de springvorm met bakpapier. Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix en champignons 3 min. Voeg de ham toe en roerbak nog 1 min. Neem de wok van het vuur en schep de macaroni erdoor. Klop de eieren los met de room en kaas. Schep door het macaronimengsel. Schep het mengsel in de springvorm en druk een beetje aan.
Snijd de courgette en tomaat in dunne plakjes. Leg de courgette en tomaat dakpansgewijs in een cirkel op de macaroni en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de taart ca. 25 min. in het midden van de oven. De taart is gaar als het eimengsel gestold is.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g macaroni
2 el traditionele olijfolie
400 g Italiaanse roerbakmix
200 g gesneden champignons
200 g gegrilde-yorkhamreepjes
4 middelgrote eieren
100 ml kookroom
200 g pittige geraspte kaas 45+
½ courgette
3 tomaten
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (∅ 24 cm)