Pasta met kip, roomsaus en courgette
Wat eten we vandaag? Pasta kip met roomsaus. Groente erbij? In dit geval voegen we aan de pastaschelpjes nog courgette toe. Al in een halfuurtje op tafel.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de courgettes in de lengte en snijd de helften in plakjes van een ½ cm dik.
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en kip 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en courgette toe en bak 4 min. mee. Voeg de kookroom toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Breng aan de kook en laat op laag vuur 2 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta af en meng met de saus. Verdeel over de borden en bestrooi met de kaas.
Pasta met kip, roomsaus en courgette
Wat eten we vandaag? Pasta kip met roomsaus. Groente erbij? In dit geval voegen we aan de pastaschelpjes nog courgette toe. Al in een halfuurtje op tafel.
hoofdgerecht
null personen
745 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de courgettes in de lengte en snijd de helften in plakjes van een ½ cm dik.
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en kip 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en courgette toe en bak 4 min. mee. Voeg de kookroom toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Breng aan de kook en laat op laag vuur 2 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta af en meng met de saus. Verdeel over de borden en bestrooi met de kaas.
vegatip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g schelpjespasta
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
2 courgette
400 g scharrelkipfilets
2 el traditionele olijfolie
200 ml kookroom
½ kippenbouillontablet
150 g geraspte pittige kaas