Pasta met kip en prei in champignonroomsaus
Romige pasta, zachte smaken: echt comfortfood.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bewaar het kookvocht. Snijd ondertussen de preien in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes en de kipfilet in blokjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan. Bak de kip 2 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de olie, de prei, champignons en bloem toe en bak 2 min. mee.
Voeg het kookvocht, de bouillontablet en room toe en laat 10 min. op middelhoog vuur garen. Roer af en toe. Breng de saus royaal op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over de borden. Verdeel de roomsaus over de pasta.
Pasta met kip en prei in champignonroomsaus
Romige pasta, zachte smaken: echt comfortfood.
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bewaar het kookvocht. Snijd ondertussen de preien in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes en de kipfilet in blokjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan. Bak de kip 2 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de olie, de prei, champignons en bloem toe en bak 2 min. mee.
Voeg het kookvocht, de bouillontablet en room toe en laat 10 min. op middelhoog vuur garen. Roer af en toe. Breng de saus royaal op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over de borden. Verdeel de roomsaus over de pasta.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g schelpjespasta
250 ml kookvocht
2 preien
250 g kastanjechampignons
380 g scharrelkipfilets
3 el traditionele olijfolie
1 el tarwebloem
1 kippenbouillontablet
250 ml verse slagroom