Gerookte kip in lichtromige champignonsaus
Vol smaak voor het hele gezin!
Aan de slag
Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Snij de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons, knoflook, prei en doperwten op middelhoog vuur 5 min. Voeg de kookroom toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat nog 5 min. inkoken.
Kook ondertussen de pasta in water met eventueel zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Meng de kipreepjes en pasta door de saus en verdeel over de borden. Breng op smaak met peper.
Gerookte kip in lichtromige champignonsaus
Vol smaak voor het hele gezin!
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Snij de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons, knoflook, prei en doperwten op middelhoog vuur 5 min. Voeg de kookroom toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat nog 5 min. inkoken.
Kook ondertussen de pasta in water met eventueel zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Meng de kipreepjes en pasta door de saus en verdeel over de borden. Breng op smaak met peper.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kastanjechampignons
2 tenen knoflook
1 el traditionele olijfolie
200 g fijngesneden prei
200 g verse doperwten
250 ml kookroom light
250 g groene-erwtenpasta
250 g gerookte kipreepjes