Paddenstoelenomelet met Italiaanse kruiden en groene asperges
Met deze goedgevulde omelet zet je een gezonde lunch voor 4 personen op tafel!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Pluk de blaadjes van de Italiaanse kruiden. Snijd de Italiaanse kruiden en de kruiden uit het pakje paddenstoelen voor pasta fijn.
Snijd de rode uien in halve ringen. Verwijder de houtachtige onderkanten van de groene asperges. Snijd de asperges schuin in stukken van ca. 3 cm. Snijd de champignons in kwarten en snijd de pasta paddenstoelen in stukken van gelijke grootte.
Klop de eieren met ⅔ van de kruiden los en pers de knoflook erboven. Verhit de olie in een koekenpan met vuurvaste steel en bak hierin de asperges en alle paddenstoelen ca. 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Laat zo veel mogelijk vocht verdampen.
Schenk het eimengsel erbij en bak ca. 2 min. Zet de pan in het midden van de oven en bak de omelet in ca. 10 min. gaar.
Zet een groot bord op de omelet en draai de pan met bord en al om zodat de omelet omgekeerd op het bord komt te liggen. Snijd in punten, bestrooi met de rest van de kruiden en serveer met de crackers.
Paddenstoelenomelet met Italiaanse kruiden en groene asperges
Met deze goedgevulde omelet zet je een gezonde lunch voor 4 personen op tafel!
null personen
505 kcal
25 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Pluk de blaadjes van de Italiaanse kruiden. Snijd de Italiaanse kruiden en de kruiden uit het pakje paddenstoelen voor pasta fijn.
Snijd de rode uien in halve ringen. Verwijder de houtachtige onderkanten van de groene asperges. Snijd de asperges schuin in stukken van ca. 3 cm. Snijd de champignons in kwarten en snijd de pasta paddenstoelen in stukken van gelijke grootte.
Klop de eieren met ⅔ van de kruiden los en pers de knoflook erboven. Verhit de olie in een koekenpan met vuurvaste steel en bak hierin de asperges en alle paddenstoelen ca. 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Laat zo veel mogelijk vocht verdampen.
Schenk het eimengsel erbij en bak ca. 2 min. Zet de pan in het midden van de oven en bak de omelet in ca. 10 min. gaar.
Zet een groot bord op de omelet en draai de pan met bord en al om zodat de omelet omgekeerd op het bord komt te liggen. Snijd in punten, bestrooi met de rest van de kruiden en serveer met de crackers.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 g verse Italiaanse kruidenmix
200 g paddenstoelen voor pasta
2 rode uien
350 g verse groene asperges
250 g champignons
4 middelgrote eieren
2 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
200 g Tasty Basics crackers meergranen
Dit heb je nodig
koekenpan met vuurvaste steel