Zuurkool met ham en appel
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de zuurkool uitlekken. Schil de appels en boor het klokhuis eruit met een appelboor. Snijd iedere appel in 6 plakken. Wikkel de appelplakken elk in een plakje ham.
Steek in elke plak een kruidnagel. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van de ingevette ovenschaal en leg daarop de zuurkool. Giet het appelsap erover. Leg de plakken appel hier dakpansgewijs op en dek ze af met de rest van de aardappelpuree. Bestrooi het geheel met het paneermeel en verdeel de boter (in klontjes) erover. Laat de zuurkoolschotel in 30-40 min. in de oven gaar worden.
Zuurkool met ham en appel
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
10 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de zuurkool uitlekken. Schil de appels en boor het klokhuis eruit met een appelboor. Snijd iedere appel in 6 plakken. Wikkel de appelplakken elk in een plakje ham.
Steek in elke plak een kruidnagel. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van de ingevette ovenschaal en leg daarop de zuurkool. Giet het appelsap erover. Leg de plakken appel hier dakpansgewijs op en dek ze af met de rest van de aardappelpuree. Bestrooi het geheel met het paneermeel en verdeel de boter (in klontjes) erover. Laat de zuurkoolschotel in 30-40 min. in de oven gaar worden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g zuurkool
2 braeburn appels
12 plakjes beenham
12 kruidnagels
450 g aardappelpuree (koelvers)
100 ml appelsap
3 el paneermeel
50 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
appelboor
ovenschaal (ca. 2.5 liter)