Zuurkool met ham en appel
bewaar
bewaar

Zuurkool met ham en appel

10 min. bereiden / 40 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de zuurkool uitlekken. Schil de appels en boor het klokhuis eruit met een appelboor. Snijd iedere appel in 6 plakken. Wikkel de appelplakken elk in een plakje ham.

Steek in elke plak een kruidnagel. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van de ingevette ovenschaal en leg daarop de zuurkool. Giet het appelsap erover. Leg de plakken appel hier dakpansgewijs op en dek ze af met de rest van de aardappelpuree. Bestrooi het geheel met het paneermeel en verdeel de boter (in klontjes) erover. Laat de zuurkoolschotel in 30-40 min. in de oven gaar worden.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zuurkool met ham en appel

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig