Zuurkool-gehakttaart met appel
Dat is nog 'ns bijzonder: de zuurkool wordt in appelsap gekookt.
25 min. bereiden / 45 min. oventijd
9 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg.
Spoel de zuurkool af in een zeef. Doe in een pan met het appelsap en kook 15 min. Bak het gehakt in een koekenpan rul. Snipper de ui en voeg de ui het kerriepoeder, peper en zout toe en bak mee. Schep het mengsel in de vorm. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verdeel de appel over het gehakt.
Giet de zuurkool af en verdeel over de appel. Klop in een kom de eieren met de slagroom en peper en zout. Schenk het geheel over de vulling en bak de quiche in ca. 45 min. bruin en gaar.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Zuurkool-gehakttaart met appel
Dat is nog 'ns bijzonder: de zuurkool wordt in appelsap gekookt.
hoofdgerecht
null personen
25 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg.
Spoel de zuurkool af in een zeef. Doe in een pan met het appelsap en kook 15 min. Bak het gehakt in een koekenpan rul. Snipper de ui en voeg de ui het kerriepoeder, peper en zout toe en bak mee. Schep het mengsel in de vorm. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verdeel de appel over het gehakt.
Giet de zuurkool af en verdeel over de appel. Klop in een kom de eieren met de slagroom en peper en zout. Schenk het geheel over de vulling en bak de quiche in ca. 45 min. bruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes diepvries bladerdeeg
500 g zuurkool
500 ml appelsap
300 g rundergehakt
1 ui
1 el kerriepoeder
2 goudrenet-appels
3 middelgrote scharreleieren
125 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 26 cm)