Indonesische gehakttaart
Voedzame oosterse quiche, supersnel op tafel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Wel de nasimix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het deeg ontdooien.
Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt in 3 min. rul. Schep de roerbakmix door het gehakt en bak 3 min. mee. Schep de nasimix door het gehaktmengsel. Klop de eieren los met de room. Haal de pan van het vuur en schep het eimengsel door het gehakt. Bekleed de vorm met deeg.
Schep het gehaktmengsel in het deeg en strijk aan de bovenkant glad. Bak de taart in het midden van de oven in 30 min. goudbruin.
Bakvormen bekleden
Instructievideo - 02:06 min.
Indonesische gehakttaart
Voedzame oosterse quiche, supersnel op tafel.
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
10 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Wel de nasimix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het deeg ontdooien.
Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt in 3 min. rul. Schep de roerbakmix door het gehakt en bak 3 min. mee. Schep de nasimix door het gehaktmengsel. Klop de eieren los met de room. Haal de pan van het vuur en schep het eimengsel door het gehakt. Bekleed de vorm met deeg.
Schep het gehaktmengsel in het deeg en strijk aan de bovenkant glad. Bak de taart in het midden van de oven in 30 min. goudbruin.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g mix voor nasi goreng
5 plakjes deeg voor hartige taart
2 el zonnebloemolie
500 g rundergehakt
400 g Chinese roerbakmix
4 middelgrote eieren
250 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
taartvorm (doorsnede 25 cm), ingevet