Gehakttaart met cherrytomaten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde deeglap met een doorsnede van 30 cm. Bekleed de taartvorm met het deeg, druk het deeg bij de rand goed aan. Meng in een kom het gehakt met het ei, paprikapoeder, paneermeel, de ui en driekwart van de peterselie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel het gehakt over de deegbodem en druk het goed aan. Druk de gehalveerde cherrytomaatjes met het snijvlak naar boven in het gehakt. Schuif de taart in de oven (een richel onder het midden) en bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Haal de taart uit de oven en bestrooi met de rest van de peterselie. Lekker met een groene salade.
Gehakttaart met cherrytomaten
hoofdgerecht
null personen
395 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde deeglap met een doorsnede van 30 cm. Bekleed de taartvorm met het deeg, druk het deeg bij de rand goed aan. Meng in een kom het gehakt met het ei, paprikapoeder, paneermeel, de ui en driekwart van de peterselie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel het gehakt over de deegbodem en druk het goed aan. Druk de gehalveerde cherrytomaatjes met het snijvlak naar boven in het gehakt. Schuif de taart in de oven (een richel onder het midden) en bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Haal de taart uit de oven en bestrooi met de rest van de peterselie. Lekker met een groene salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes deeg voor hartige taart
400 g rundergehakt
1 zakje verse peterselie
250 g cherrytomaten
1 ei
2 theelepels paprikapoeder mild
2 eetlepels paneermeel
1 ui
Dit heb je nodig
lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede), ingevet