Zuurkool met appel
Een gerecht smaakt nóg lekkerder als het er mooi uitziet, zoals hier met de dunne plakjes appel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Spoel de zuurkool af en laat uitlekken. Meng in de ingevette ovenschaal met de crème fraîche, mosterd en suiker en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de ongeschilde appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in zo dun mogelijke plakjes. Verdeel deze dakpansgewijs over de zuurkool. Bestrijk met de boter.
Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Zuurkool
Instructievideo - 04:12 min.
Zuurkool met appel
Een gerecht smaakt nóg lekkerder als het er mooi uitziet, zoals hier met de dunne plakjes appel.
bijgerecht
null personen
360 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Spoel de zuurkool af en laat uitlekken. Meng in de ingevette ovenschaal met de crème fraîche, mosterd en suiker en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de ongeschilde appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in zo dun mogelijke plakjes. Verdeel deze dakpansgewijs over de zuurkool. Bestrijk met de boter.
Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg zuurkool
200 g crème fraîche
2 el grove Zaanse mosterd
2 tl kristalsuiker
2 Elstar appels
50 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 25 cm)