Zuurkool uit de oven
Kruidnagel, kaneel en appelsap maken de zuurkool kruidig en een beetje zoet.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 125 °C. Snipper ondertussen de ui en sjalotten.
Verhit olie in een braadpan met ovenvaste handvatten. Bak het spek in de olie lichtbruin fruit de ui en sjalotten zachtjes 2 min in het spekvet. Voeg de zuurkool, het kaneelstokje en de kruidnagels toe en bak de zuurkool al omscheppend 2 min. mee. Voeg de appelsap toe en breng alles aan de kook.
Leg de worst op de zuurkool. Sluit de pan met de deksel en zet de pan in de oven. Stoof de zuurkool in ca. 45 min. gaar.
Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg hem op de zuurkool.
Zuurkool
Instructievideo - 04:12 min.
Zuurkool uit de oven
Kruidnagel, kaneel en appelsap maken de zuurkool kruidig en een beetje zoet.
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 125 °C. Snipper ondertussen de ui en sjalotten.
Verhit olie in een braadpan met ovenvaste handvatten. Bak het spek in de olie lichtbruin fruit de ui en sjalotten zachtjes 2 min in het spekvet. Voeg de zuurkool, het kaneelstokje en de kruidnagels toe en bak de zuurkool al omscheppend 2 min. mee. Voeg de appelsap toe en breng alles aan de kook.
Leg de worst op de zuurkool. Sluit de pan met de deksel en zet de pan in de oven. Stoof de zuurkool in ca. 45 min. gaar.
Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg hem op de zuurkool.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 sjalotten
2 el zonnebloemolie
75 g gerookte spekblokjes
500 g verse zuurkool
1 kaneelstokje
6 kruidnagels
200 ml appelsap
1 rookworst
Dit heb je nodig
braadpan met ovenvaste handvatten