Rijstsalade met sardines en courgette
bewaar
bewaar

Rijstsalade met sardines en courgette

20 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Verhit de helft van de olie in een grote hapjespan en fruit de ui, knoflook en het paprikapoeder 1-2 min. op laag vuur. Voeg de rijst en het water toe en schep om. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Voeg indien nodig extra water toe.

Schaaf ondertussen met een kaasschaaf de courgette in de lengte in dunne plakken en bestrijk met de rest van de olie. Verhit de grillpan en grill de courgette in 4-5 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de sardines uitlekken.

Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm en schep door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de rijstsalade over diepe borden, verdeel de sardines en courgette erover en serveer.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rijstsalade met sardines en courgette

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig