Rijstsalade met sardines en courgette
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de helft van de olie in een grote hapjespan en fruit de ui, knoflook en het paprikapoeder 1-2 min. op laag vuur. Voeg de rijst en het water toe en schep om. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Voeg indien nodig extra water toe.
Schaaf ondertussen met een kaasschaaf de courgette in de lengte in dunne plakken en bestrijk met de rest van de olie. Verhit de grillpan en grill de courgette in 4-5 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de sardines uitlekken.
Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm en schep door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rijstsalade over diepe borden, verdeel de sardines en courgette erover en serveer.
Rijstsalade met sardines en courgette
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de helft van de olie in een grote hapjespan en fruit de ui, knoflook en het paprikapoeder 1-2 min. op laag vuur. Voeg de rijst en het water toe en schep om. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Voeg indien nodig extra water toe.
Schaaf ondertussen met een kaasschaaf de courgette in de lengte in dunne plakken en bestrijk met de rest van de olie. Verhit de grillpan en grill de courgette in 4-5 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de sardines uitlekken.
Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm en schep door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rijstsalade over diepe borden, verdeel de sardines en courgette erover en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
½ el paprikapoeder
325 g gele rijst
500 ml water
1 courgette
240 g sardines in olijfolie
250 g tomaten
Dit heb je nodig
grillpan