Courgettespaghetti met tomaten-basilicumsaus en sardines
Courgettespaghetti maak je met tomaten-basilicumsaus en sardines. Ketoproof en na 15 min. bereiden maakt de oven het voor je af. Met de kick van chilivlokken is dit recept éxtra smaakvol.
Aan de slag
Snijd de knoflook in dunne plakjes en halveer de tomaatjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaatjes, chilivlokken en eventueel zout toe. Schenk het water erbij, roer door en laat 4 min. koken tot de tomaatjes iets uit elkaar vallen. Zet het vuur laag en laat de saus ca. 45 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Laat de sardines uitlekken en breek ze in stukken. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en roer ⅔ van de basilicum samen met de sardines door de ingekookte saus. Schep de saus om met de courgettespaghetti en verdeel over borden. Garneer met de rest van de basilicumblaadjes en bestrooi met de pijnboompitten.
Courgettespaghetti met tomaten-basilicumsaus en sardines
Courgettespaghetti maak je met tomaten-basilicumsaus en sardines. Ketoproof en na 15 min. bereiden maakt de oven het voor je af. Met de kick van chilivlokken is dit recept éxtra smaakvol.
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
15 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Snijd de knoflook in dunne plakjes en halveer de tomaatjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaatjes, chilivlokken en eventueel zout toe. Schenk het water erbij, roer door en laat 4 min. koken tot de tomaatjes iets uit elkaar vallen. Zet het vuur laag en laat de saus ca. 45 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Laat de sardines uitlekken en breek ze in stukken. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en roer ⅔ van de basilicum samen met de sardines door de ingekookte saus. Schep de saus om met de courgettespaghetti en verdeel over borden. Garneer met de rest van de basilicumblaadjes en bestrooi met de pijnboompitten.
allergietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
500 g snoeptomaatjes
2 el milde olijfolie
¼ tl chilivlokken
125 ml water
30 g pijnboompitten
120 g sardines in olijfolie
10 g verse basilicum
400 g courgettespaghetti