Tortelloni met tomaat, courgette en sardines
Iedereen uit Team Pasta opgelet: deze tortelloni met tomaat, courgette en sardines zet je al in een kwartier op tafel.
Aan de slag
Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de courgette in de lengte in kwarten. Snijd de kwarten in plakjes van een cm. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm.
Verhit in een koekenpan de olie met 2 el olie (per 4 personen) uit het blikje sardines op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 5 min. onder regelmatig omscheppen. Voeg de knoflook, courgette, groentepasta en 1 takje rozemarijn (per 4 personen) uit het bakje Italiaanse kruidenmix toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm 5 min. mee. Snijd ondertussen de blaadjes van de oregano uit het bakje Italiaanse kruidenmix fijn, maar hou 8 blaadjes heel. (per 4 personen)
Kook ondertussen de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een scheutje van het kookvocht. Giet het kookvocht bij het groentemengsel en laat op hoog vuur in 30 sec. iets verdampen. Breek de sardines in grove stukken en roer ze door de saus. Haal het takje rozemarijn uit de pan en roer de oregano erdoor. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de tortelloni over 4 borden en verdeel het tomaat-sardinemengsel erover. Garneer met de achtergehouden blaadjes oregano.
Tortelloni met tomaat, courgette en sardines
Iedereen uit Team Pasta opgelet: deze tortelloni met tomaat, courgette en sardines zet je al in een kwartier op tafel.
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de courgette in de lengte in kwarten. Snijd de kwarten in plakjes van een cm. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm.
Verhit in een koekenpan de olie met 2 el olie (per 4 personen) uit het blikje sardines op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 5 min. onder regelmatig omscheppen. Voeg de knoflook, courgette, groentepasta en 1 takje rozemarijn (per 4 personen) uit het bakje Italiaanse kruidenmix toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm 5 min. mee. Snijd ondertussen de blaadjes van de oregano uit het bakje Italiaanse kruidenmix fijn, maar hou 8 blaadjes heel. (per 4 personen)
Kook ondertussen de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een scheutje van het kookvocht. Giet het kookvocht bij het groentemengsel en laat op hoog vuur in 30 sec. iets verdampen. Breek de sardines in grove stukken en roer ze door de saus. Haal het takje rozemarijn uit de pan en roer de oregano erdoor. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de tortelloni over 4 borden en verdeel het tomaat-sardinemengsel erover. Garneer met de achtergehouden blaadjes oregano.
bewaartip:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 courgette
500 g trostomaten
1 el olijfolie mild
120 g sardines in olijfolie met citroen in blik
3 el Mutti le verdurine in tube
20 g verse Italiaanse kruidenmix
500 g verse tortelloni verdi ricotta e spinaci