Ovenrijst met tuinbonen, artisjok en sardines
bewaar
bewaar

Ovenrijst met tuinbonen, artisjok en sardines

Deze ovenschotel met risottorijst, tuinbonen, artisjok en sardines maak je in slechts 15 minuten.

15 min. bereiden / 30 min. oventijd

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tomaten. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika's en snijd het vruchtvlees in repen van 1 cm. Snipper de ui.

Doe de rijst in een ovenschaal. Verdeel de artisjokharten met de olie uit het potje, de paprika, ui, tomaat en de helft van de tuinbonen over de rijst. Breng het water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en schenk dit over de rijst. Meng alles goed. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de rijst in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Snijd de peterselie fijn. Laat de sardines uitlekken in een vergiet.

Haal de ovenschaal na 20 min. uit de oven en schep goed om. Verdeel de sardines en de rest van de tuinbonen over de rijst en zet nog 10 min. onafgedekt terug in de oven. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.

bewaartipJe kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken, zonder de sardines en peterselie. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verdeel de sardines erover, verwarm 20 min. in de oven op 200 °C en bestrooi met de peterselie.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ovenrijst met tuinbonen, artisjok en sardines

Deze ovenschotel met risottorijst, tuinbonen, artisjok en sardines maak je in slechts 15 minuten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig