Ovenrijst met tuinbonen, artisjok en sardines
Deze ovenschotel met risottorijst, tuinbonen, artisjok en sardines maak je in slechts 15 minuten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tomaten. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika's en snijd het vruchtvlees in repen van 1 cm. Snipper de ui.
Doe de rijst in een ovenschaal. Verdeel de artisjokharten met de olie uit het potje, de paprika, ui, tomaat en de helft van de tuinbonen over de rijst. Breng het water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en schenk dit over de rijst. Meng alles goed. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de rijst in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Snijd de peterselie fijn. Laat de sardines uitlekken in een vergiet.
Haal de ovenschaal na 20 min. uit de oven en schep goed om. Verdeel de sardines en de rest van de tuinbonen over de rijst en zet nog 10 min. onafgedekt terug in de oven. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.
Ovenrijst met tuinbonen, artisjok en sardines
Deze ovenschotel met risottorijst, tuinbonen, artisjok en sardines maak je in slechts 15 minuten.
hoofdgerecht
null porties
605 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tomaten. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika's en snijd het vruchtvlees in repen van 1 cm. Snipper de ui.
Doe de rijst in een ovenschaal. Verdeel de artisjokharten met de olie uit het potje, de paprika, ui, tomaat en de helft van de tuinbonen over de rijst. Breng het water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en schenk dit over de rijst. Meng alles goed. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de rijst in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Snijd de peterselie fijn. Laat de sardines uitlekken in een vergiet.
Haal de ovenschaal na 20 min. uit de oven en schep goed om. Verdeel de sardines en de rest van de tuinbonen over de rijst en zet nog 10 min. onafgedekt terug in de oven. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g romaatjes
1 gele paprika
1 rode paprika
1 middelgrote ui
300 g risottorijst
180 g koelverse gegrilde artisjokharten
250 g diepvries tuinbonen
800 ml water
1 kippenbouillontablet
15 g verse platte peterselie
120 g sardines in olijfolie
Dit heb je nodig
aluminiumfolie