Gele rijst met kip en tuinbonen
Geel, geler, geelst. Dat moet wel gele rijst zijn! Lekker met kip en tuinbonen.
Aan de slag
Ontdooi de tuinbonen. Snipper de uien en snijd de kip in repen van een ½ cm.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kip en ui 8 min. Roer regelmatig.
Verkruimel de bouillonblokjes erboven en voeg de tomatenblokjes en het water toe. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg na 10 min. de tuinbonen toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de rijst met de saus.
Verdeel de rijst met kip en tuinbonen over de borden. Besprenkel met de rest van de olie en serveer.
Gele rijst met kip en tuinbonen
Geel, geler, geelst. Dat moet wel gele rijst zijn! Lekker met kip en tuinbonen.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de tuinbonen. Snipper de uien en snijd de kip in repen van een ½ cm.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kip en ui 8 min. Roer regelmatig.
Verkruimel de bouillonblokjes erboven en voeg de tomatenblokjes en het water toe. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg na 10 min. de tuinbonen toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de rijst met de saus.
Verdeel de rijst met kip en tuinbonen over de borden. Besprenkel met de rest van de olie en serveer.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g diepvries tuinbonen
2 middelgrote uien
195 g kipdijfilet
4 el extra vierge olijfolie
2 visbouillontabletten
400 g tomatenblokjes in blik
200 ml kraanwater
300 g gele rijst