Lenterisotto met snijbonen, tuinbonen & lamsworstjes
Risotto meets lente: met snij- en tuinbonen en chipolataworstjes
Aan de slag
Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en draai het vuur laag.
Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de olie in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de sjalot toe en fruit 3 min. tot hij glazig is. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.
Voeg een scheut kippenbouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal met de rest van de bouillon tot de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg tot slot de snijbonen en de tuinbonen toe en laat op laag vuur 5 min. gaar worden.
Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de worstjes in 5 min. bruin en gaar. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Meng de peterselie en het citroenrasp door de risotto en serveer met de worstjes. Bestrooi met verse peper.
Lenterisotto met snijbonen, tuinbonen & lamsworstjes
Risotto meets lente: met snij- en tuinbonen en chipolataworstjes
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en draai het vuur laag.
Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de olie in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de sjalot toe en fruit 3 min. tot hij glazig is. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.
Voeg een scheut kippenbouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal met de rest van de bouillon tot de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg tot slot de snijbonen en de tuinbonen toe en laat op laag vuur 5 min. gaar worden.
Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de worstjes in 5 min. bruin en gaar. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Meng de peterselie en het citroenrasp door de risotto en serveer met de worstjes. Bestrooi met verse peper.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ l water
2 kippenbouillontabletten
2 sjalotten
3 el milde olijfolie
300 g risottorijst
400 g gesneden snijbonen
450 g diepvries fijne tuinbonen
300 g chipolata lamsworstjes
15 g verse platte peterselie
1 citroen