Gevulde courgette met sardines
Aan de slag
Oven op 200 °C voorverwarmen. Couscous volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Sardines laten uitlekken en in stukjes verdelen. Ui en knoflook pellen en fijnsnijden. Courgettes schoonmaken, halveren, uithollen en vruchtvlees in blokjes snijden. In braadpan olie verhitten. Ui, knoflook, courgette vruchtvlees en sambal 3 minuten. zacht fruiten. Couscous en sardines erdoor scheppen en met zout en peper op smaak brengen. Courgettes vullen met mengsel, in ovenschaal plaatsen en in midden van oven in 20 minuten gaarbakken.
Gevulde courgette met sardines
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
10 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Oven op 200 °C voorverwarmen. Couscous volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Sardines laten uitlekken en in stukjes verdelen. Ui en knoflook pellen en fijnsnijden. Courgettes schoonmaken, halveren, uithollen en vruchtvlees in blokjes snijden. In braadpan olie verhitten. Ui, knoflook, courgette vruchtvlees en sambal 3 minuten. zacht fruiten. Couscous en sardines erdoor scheppen en met zout en peper op smaak brengen. Courgettes vullen met mengsel, in ovenschaal plaatsen en in midden van oven in 20 minuten gaarbakken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak Marokkaanse couscous
2 blikjes sardines
1 ui
2 tenen knoflook
2 grote courgettes
2 eetlepels olijfolie extra vierge
1 theelepel sambal oelek
Dit heb je nodig
platte ovenschaal (inhoud 2 liter), ingevet