Frisse rijstsalade
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Klop ondertussen met de garde de azijn, mosterd en olie tot een vinaigrette en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep de vinaigrette door de nog lauwe rijst en laat afkoelen.
Laat de mais en augurk uitlekken en snijd de augurk en tomaat in blokjes. Schep de maïs, tomaat en augurk door de rijst. Snijd de ham in blokjes en de munt fijn. Strooi de hamblokjes met de munt over de rijstsalade. Verdeel de rijst over borden.
Frisse rijstsalade
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Klop ondertussen met de garde de azijn, mosterd en olie tot een vinaigrette en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep de vinaigrette door de nog lauwe rijst en laat afkoelen.
Laat de mais en augurk uitlekken en snijd de augurk en tomaat in blokjes. Schep de maïs, tomaat en augurk door de rijst. Snijd de ham in blokjes en de munt fijn. Strooi de hamblokjes met de munt over de rijstsalade. Verdeel de rijst over borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte snelkookrijst
1 el witte wijnazijn
1 el grove Zaanse mosterd
2 el traditionele olijfolie
300 g maiskorrels
340 g augurken
4 tomaten
100 g gekookte ham
3 el verse munt