Varkenshaasjes met gebakken appel
Heerlijke combi van zout en zoet: varkenshaas met rauwe ham, appel en basterdsuiker.
Aan de slag
Halveer het vlees. Vouw de dunne uiteinden dubbel en zet vast met een cocktailprikker. Bestrijk het vlees met de mosterd en bestrooi met peper. Wikkel elk stuk varkenshaas in een plak ham.
Smelt de boter in een grote koekenpan en bak het vlees in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
Verwijder ondertussen de klokhuizen van de appels. Snijd de appels in 8 plakken van ongeveer dezelfde dikte. Strooi de suiker op een bord en druk de appelplakken erin.
Leg de appelplakken bij het vlees in de pan en laat in 2-3 min. per kant in delen goudbruin bakken. Neem het vlees en de appel uit de pan en houd warm.
Blus het bakvet in de pan af met de wijn. Roer de aanbaksels goed los en breng de jus op smaak met peper, zout en eventueel wat extra mosterd.
Snijd het vlees in plakken en leg met de appelplakken op een bord. Druppel de jus erover en bestrooi met peper.
Varkenshaasjes met gebakken appel
Heerlijke combi van zout en zoet: varkenshaas met rauwe ham, appel en basterdsuiker.
hoofdgerecht
null personen
330 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer het vlees. Vouw de dunne uiteinden dubbel en zet vast met een cocktailprikker. Bestrijk het vlees met de mosterd en bestrooi met peper. Wikkel elk stuk varkenshaas in een plak ham.
Smelt de boter in een grote koekenpan en bak het vlees in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
Verwijder ondertussen de klokhuizen van de appels. Snijd de appels in 8 plakken van ongeveer dezelfde dikte. Strooi de suiker op een bord en druk de appelplakken erin.
Leg de appelplakken bij het vlees in de pan en laat in 2-3 min. per kant in delen goudbruin bakken. Neem het vlees en de appel uit de pan en houd warm.
Blus het bakvet in de pan af met de wijn. Roer de aanbaksels goed los en breng de jus op smaak met peper, zout en eventueel wat extra mosterd.
Snijd het vlees in plakken en leg met de appelplakken op een bord. Druppel de jus erover en bestrooi met peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g varkenshaas
2 el grove Zaanse mosterd
4 plakken Coburger ham
50 g ongezouten roomboter
2 jonagold appels
2 el witte basterdsuiker
100 ml witte wijn
Dit heb je nodig
cocktailprikkers