Appel-bessentaart
Op zoek naar een origineel toetje? Deze Hollandse taart is een echte verrassing.
Aan de slag
Split het ei. Doe het bakmeel, eiwit en 200 g suiker en een mespunt zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor totdat een kruimelig deeg ontstaat. Kneed met koele hand snel tot een deegbal. Druk plat, verpak in vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 °C.
Schil de appels. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis, snijd het vruchtvlees in stukjes en doe in een kom. Rasp de gele schil van een 1/2 citroen en pers de vrucht uit. Meng de rasp, 2 el sap, de suiker en de blauwe bessen erdoor.
Bestuif het werkblad, de deegroller en de deegbal met bakmeel en rol 2/3 van het deeg met de deegroller uit tot een plak van 1 cm dik. Vet de springvorm in. Steek er met de springvorm een cirkel uit en leg op de bodem van de vorm. Bekleed met de rest van het uitgerolde deeg de randen.
Schep de appels en bessen in de vorm. Verdeel de frambozen erover. Verkruimel het overgebleven deeg met de bloem, havermoutvlokken, rietsuiker en het eigeel. Verdeel over de taartvulling en bak 1 uur in het midden van de oven bruin en gaar. Laat in de vorm afkoelen.
Appel-bessentaart bakken
Instructievideo - 07:21 min.
Appel-bessentaart
Op zoek naar een origineel toetje? Deze Hollandse taart is een echte verrassing.
nagerecht
null personen
520 kcal
30 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Split het ei. Doe het bakmeel, eiwit en 200 g suiker en een mespunt zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor totdat een kruimelig deeg ontstaat. Kneed met koele hand snel tot een deegbal. Druk plat, verpak in vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 °C.
Schil de appels. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis, snijd het vruchtvlees in stukjes en doe in een kom. Rasp de gele schil van een 1/2 citroen en pers de vrucht uit. Meng de rasp, 2 el sap, de suiker en de blauwe bessen erdoor.
Bestuif het werkblad, de deegroller en de deegbal met bakmeel en rol 2/3 van het deeg met de deegroller uit tot een plak van 1 cm dik. Vet de springvorm in. Steek er met de springvorm een cirkel uit en leg op de bodem van de vorm. Bekleed met de rest van het uitgerolde deeg de randen.
Schep de appels en bessen in de vorm. Verdeel de frambozen erover. Verkruimel het overgebleven deeg met de bloem, havermoutvlokken, rietsuiker en het eigeel. Verdeel over de taartvulling en bak 1 uur in het midden van de oven bruin en gaar. Laat in de vorm afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgroot scharrelei
400 g zelfrijzend bakmeel
250 g witte basterdsuiker
250 g ongezouten roomboter
6 jonagold appels
1 citroen
150 g verse blauwe bessen
140 g verse frambozen
2 el tarwebloem
30 g havermoutvlokken
50 g rietsuiker
Dit heb je nodig
vershoudfolie
springvorm (∅ 24 cm)