Blauwe bessen-appelcrumble
bewaar
bewaar

Blauwe bessen-appelcrumble

Warm fruit onder een krokant dakje. Veel stelt het niet voor, maar wel ontzettend lekker!

20 min. bereiden / 35 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes en verdeel samen met de bessen over de bodem van de ovenschaal. Meng het bakmeel, de suiker en havermout. Snijd de boter in blokjes en voeg toe.

Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en doe erbij. Wrijf tussen je vingertoppen tot een kruimelig mengsel en verdeel over het fruit. Bak de crumble in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin.

bereidingstipJe kunt de crumble zowel warm als koud serveren.
serveertipLekker met crème fraîche of een bolletje vanille-ijs.
bewaartipJe kunt de crumble 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Blauwe bessen-appelcrumble

Warm fruit onder een krokant dakje. Veel stelt het niet voor, maar wel ontzettend lekker!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig