Blauwe bessen-appelcrumble
Warm fruit onder een krokant dakje. Veel stelt het niet voor, maar wel ontzettend lekker!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes en verdeel samen met de bessen over de bodem van de ovenschaal. Meng het bakmeel, de suiker en havermout. Snijd de boter in blokjes en voeg toe.
Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en doe erbij. Wrijf tussen je vingertoppen tot een kruimelig mengsel en verdeel over het fruit. Bak de crumble in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin.
Vanillestokjes verwerken
Instructievideo - 00:48 min.
Blauwe bessen-appelcrumble
Warm fruit onder een krokant dakje. Veel stelt het niet voor, maar wel ontzettend lekker!
nagerecht
null personen
380 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes en verdeel samen met de bessen over de bodem van de ovenschaal. Meng het bakmeel, de suiker en havermout. Snijd de boter in blokjes en voeg toe.
Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en doe erbij. Wrijf tussen je vingertoppen tot een kruimelig mengsel en verdeel over het fruit. Bak de crumble in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin.
bereidingstip:
serveertip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 Goudreinette appels
150 g blauwe bessen
200 g zelfrijzend bakmeel
150 g rietsuiker
3 el havermout
175 g ongezouten roomboter
1 vanillestokje
Dit heb je nodig
ovenschaal (Ø 26 cm)