Bieten-spinaziesalade
Spinazie kun je ook rauw als sla eten. De kruidige smaak gaat goed samen met de zoete biet.
Aan de slag
Snijd de bietjes in dunne partjes. Klop in een schaal een vinaigrette van de azijn, de olie, de mosterd en de suiker. Breng op smaak met peper en zout. Schep de bietjes erdoor en laat de smaken 10 min. intrekken. Rooster ondertussen de pompoenpitten 4 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Verwijder de dikste steeltjes van de spinazie. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes. Meng de spinazie, de geitenkaas en de pompoenpitten met de bietjes.
Vinaigrette maken
Instructievideo - 00:34 min.
Bieten-spinaziesalade
Spinazie kun je ook rauw als sla eten. De kruidige smaak gaat goed samen met de zoete biet.
bijgerecht
null personen
285 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Snijd de bietjes in dunne partjes. Klop in een schaal een vinaigrette van de azijn, de olie, de mosterd en de suiker. Breng op smaak met peper en zout. Schep de bietjes erdoor en laat de smaken 10 min. intrekken. Rooster ondertussen de pompoenpitten 4 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Verwijder de dikste steeltjes van de spinazie. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes. Meng de spinazie, de geitenkaas en de pompoenpitten met de bietjes.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g gekookte bieten
3 el rodewijnazijn
4 el olijfolie extra vierge
2 tl grove Zaanse mosterd
1 tl kristalsuiker
3 el pompoenpitten
150 g verse spinazie
100 g Hollandse geitenkaas