Spinaziesalade met bietjes en geitenkaaskrullen
Aan de slag
Uien pellen, halveren en in ragfijne plakjes snijden. In grote schaal ui 15 min. in azijn marineren. Bietjes (liefst met plastic wegwerphandschoenen aan) dun schillen, halveren en in smalle partjes snijden (denk om materiaal en kleding, bietensap geeft hardnekkige vlekken). Bietjes met 4 el olie door ui scheppen. Op smaak brengen met versgemalen zout en peper en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Kleine, malse blaadjes uit spinazie selecteren en stugge steeltjes eraf plukken (ongeveer helft wordt niet gebruikt). Spinazie in afgesloten zak of doos tot gebruik in koelkast terugleggen. Sinaasappel schoonboenen, met rasp (of fijn citroentrekkertje) schil eraf raspen en vrucht uitpersen. In kom dressing kloppen van 4 el olie, 4 el sinaasappelsap, sinaasappelrasp en zout en peper naar smaak.
Basilicumblaadjes met enkele tegelijk oprollen tot sigaartje en in flinterdunne reepjes snijden. Bietjes omscheppen, proeven en eventueel extra azijn, zout en peper toevoegen. Dressing doorkloppen en in grote schaal luchtig met spinazie mengen. Zout en peper erboven malen.
Spinazie in bergjes over zes grote borden verdelen, bietjes rondom leggen. Basilicum over bietjes strooien. Ter decoratie beetje marinade van bietjes en olijfolie over borden of rond salade druppelen. Met dunschiller boven borden grove krullen van geitenkaas schaven.
Spinaziesalade met bietjes en geitenkaaskrullen
voorgerecht
null personen
435 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Uien pellen, halveren en in ragfijne plakjes snijden. In grote schaal ui 15 min. in azijn marineren. Bietjes (liefst met plastic wegwerphandschoenen aan) dun schillen, halveren en in smalle partjes snijden (denk om materiaal en kleding, bietensap geeft hardnekkige vlekken). Bietjes met 4 el olie door ui scheppen. Op smaak brengen met versgemalen zout en peper en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Kleine, malse blaadjes uit spinazie selecteren en stugge steeltjes eraf plukken (ongeveer helft wordt niet gebruikt). Spinazie in afgesloten zak of doos tot gebruik in koelkast terugleggen. Sinaasappel schoonboenen, met rasp (of fijn citroentrekkertje) schil eraf raspen en vrucht uitpersen. In kom dressing kloppen van 4 el olie, 4 el sinaasappelsap, sinaasappelrasp en zout en peper naar smaak.
Basilicumblaadjes met enkele tegelijk oprollen tot sigaartje en in flinterdunne reepjes snijden. Bietjes omscheppen, proeven en eventueel extra azijn, zout en peper toevoegen. Dressing doorkloppen en in grote schaal luchtig met spinazie mengen. Zout en peper erboven malen.
Spinazie in bergjes over zes grote borden verdelen, bietjes rondom leggen. Basilicum over bietjes strooien. Ter decoratie beetje marinade van bietjes en olijfolie over borden of rond salade druppelen. Met dunschiller boven borden grove krullen van geitenkaas schaven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kleine rode uien
2 eetlepels rode-wijnazijn
4 gekookte bietjes
9 eetlepels olijfolie extra vierge
0 zeezout
0 versgemalen zwarte peper
2 zakken panklare spinazie
1 sinaasappel
1 zakje verse basilicum
300 g Hollandse geitenkaas