Spinaziesalade met kwarteleitjes en rauwe ham
Aan de slag
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Kwarteleitjes in ca. 5 minuten hard koken. Afspoelen onder koud water en laten afkoelen. Knoflook pellen en uitpersen. In kommetje helft van knoflook en 3 el olijfolie mengen. Pistolet in lengte in dunne plakken snijden en bestrijken met knoflookolie. Plakjes brood onder hete grill ca. 2 minuten goudbruin en knapperig bakken. Koekenpan licht bestrijken met olie en verhitten. Plakjes ham ca. 2 minuten bakken. Ham uit de pan nemen en bakvet in pan bewaren. Kwarteleitjes pellen en halveren.Spinazie over vier borden verdelen. Plakjes ham in stukjes scheuren en op spinazie leggen. Bakvet in koekenpan met wijnazijn, rest van olie, rest van knoflook, zout en peper ca. 1 minuut verwarmen. Dressing over salade scheppen. Broodplakken en kwarteleitjes op salade leggen.
Spinaziesalade met kwarteleitjes en rauwe ham
voorgerecht
null personen
245 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Kwarteleitjes in ca. 5 minuten hard koken. Afspoelen onder koud water en laten afkoelen. Knoflook pellen en uitpersen. In kommetje helft van knoflook en 3 el olijfolie mengen. Pistolet in lengte in dunne plakken snijden en bestrijken met knoflookolie. Plakjes brood onder hete grill ca. 2 minuten goudbruin en knapperig bakken. Koekenpan licht bestrijken met olie en verhitten. Plakjes ham ca. 2 minuten bakken. Ham uit de pan nemen en bakvet in pan bewaren. Kwarteleitjes pellen en halveren.Spinazie over vier borden verdelen. Plakjes ham in stukjes scheuren en op spinazie leggen. Bakvet in koekenpan met wijnazijn, rest van olie, rest van knoflook, zout en peper ca. 1 minuut verwarmen. Dressing over salade scheppen. Broodplakken en kwarteleitjes op salade leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 kwarteleitjes
2 teentjes knoflook
4 el olijfolie
1 pistolet
8 plakjes Parmaham
1 zak panklare spinazie
3 el witte-wijnazijn
0 zout
0 (versgemalen) zwarte peper