Krokant kruidentaartje met geroosterde paprika en kwarteleitjes
Aan de slag
filodeeg laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. Tijmblaadjes van takjes rissen. filodeeg voorzichtig uitvouwen, 8 vellen uitspreiden op werkvlak en bestrijken met basilicumolie. Tijmblaadjes en grofgemalen zout en peper erover strooien. Vellen tot driehoeken dubbelvouwen, uitstekende randjes eraf snijden en bovenkant bestrijken met basilicumolie. Driehoeken nog een keer dubbelvouwen en op bakplaat leggen. filodeegdriehoeken in oven in ca. 10 minuten krokant bakken. Laten afkoelen en eventueel in goed afgesloten trommel bewaren. Paprika schoonmaken en in lengte in smalle repen snijden. Repen halveren. Knoflook pellen en in plakjes snijden. In bakblik of kleine ovenschaal paprika, knoflook en 1 eetlepel basilicumolie door elkaar scheppen. Bestrooien met zout en peper.
Ovengrill voorverwarmen. Bakblik met paprikamengsel ca. 10 cm onder hete grill schuiven en paprika in ca. 5 minuten gaar roosteren, af en toe omscheppen. Intussen holletjes van poffertjespan invetten met wat basilicumolie. Met mes kwarteleitjes opentikken en eitjes in holletjes van poffertjespan laten glijden. Romaatjes wassen, bij paprika leggen en ca. 2 minuten meeroosteren tot velletjes net openknappen. Intussen op matig vuur kwarteleitjes laten stollen. Op vier borden krokante driehoek van filodeeg leggen, met punt naar achter. Hierop paprikareepjes scheppen. Kwarteleitjes en romaatjes erop leggen. Andere krokante driehoeken er schuin op leggen, met punt naar voren. Vocht van paprikamengsel en wat balsamicoazijn rond taartjes druppelen. Direct serveren.
Krokant kruidentaartje met geroosterde paprika en kwarteleitjes
voorgerecht
null personen
380 kcal
55 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
filodeeg laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. Tijmblaadjes van takjes rissen. filodeeg voorzichtig uitvouwen, 8 vellen uitspreiden op werkvlak en bestrijken met basilicumolie. Tijmblaadjes en grofgemalen zout en peper erover strooien. Vellen tot driehoeken dubbelvouwen, uitstekende randjes eraf snijden en bovenkant bestrijken met basilicumolie. Driehoeken nog een keer dubbelvouwen en op bakplaat leggen. filodeegdriehoeken in oven in ca. 10 minuten krokant bakken. Laten afkoelen en eventueel in goed afgesloten trommel bewaren. Paprika schoonmaken en in lengte in smalle repen snijden. Repen halveren. Knoflook pellen en in plakjes snijden. In bakblik of kleine ovenschaal paprika, knoflook en 1 eetlepel basilicumolie door elkaar scheppen. Bestrooien met zout en peper.
Ovengrill voorverwarmen. Bakblik met paprikamengsel ca. 10 cm onder hete grill schuiven en paprika in ca. 5 minuten gaar roosteren, af en toe omscheppen. Intussen holletjes van poffertjespan invetten met wat basilicumolie. Met mes kwarteleitjes opentikken en eitjes in holletjes van poffertjespan laten glijden. Romaatjes wassen, bij paprika leggen en ca. 2 minuten meeroosteren tot velletjes net openknappen. Intussen op matig vuur kwarteleitjes laten stollen. Op vier borden krokante driehoek van filodeeg leggen, met punt naar achter. Hierop paprikareepjes scheppen. Kwarteleitjes en romaatjes erop leggen. Andere krokante driehoeken er schuin op leggen, met punt naar voren. Vocht van paprikamengsel en wat balsamicoazijn rond taartjes druppelen. Direct serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak filobladerdeeg
4 takjes tijm
6 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
0 (versgemalen zee)zout
0 (versgemalen) zwarte peper
1 grote gele paprika
2 teentjes knoflook
12 kwarteleitjes
12 romaatjes (kleine tomaatjes)
0 balsamicoazijn
Dit heb je nodig
bakpapier
poffertjespan