Gegrilde roodbaarsfilet met tomatensalsa
Aan de slag
(Kan een halve dag van tevoren.) Limoen goed schoonboenen onder koud stromend water, en schil eraf raspen. Limoen uitpersen. In kom olie met limoensap en -rasp tot dressing kloppen. Helft van dressing in kommetje schenken en apart houden. Blaadjes van basilicum fijnknippen. Sjalot pellen en heel fijn snipperen. Tomaatjes wassen en droogdeppen met keukenpapier. Met scherp mes tomaatjes halveren. Zaadjes verwijderen, hierbij sap opvangen. Tomaathelften in partjes snijden. Opgevangen tomatensap boven dressing in kom zeven en erdoor kloppen. Stukjes tomaat, basilicum en sjalot erdoor roeren. Salsa op smaak brengen met zout en peper. Tomatensalsa tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Courgette wassen, schoonmaken en met kaasschaaf in repen schaven. In pan met water en zout courgette ca. 1 minuut koken, in vergiet laten uitlekken. Courgette op vier ovenvaste niet te grote borden uitspreiden. Dun bestrijken met achtergehouden dressing. Roodbaarsfilets droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper. Vis aan beide kanten bestrijken met dressing en op courgette leggen. Borden afdekken met plasticfolie en tot gebruik in koelkast bewaren.
(Borden ca. 30 minuten van tevoren uit koelkast nemen.) Grill voorverwarmen op hoogste stand. Borden met twee tegelijk ca. 8 cm onder hete grill schuiven en vis in ca. 4 minuten gaar grillen. Salsa op vis scheppen.
Gegrilde roodbaarsfilet met tomatensalsa
hoofdgerecht
null personen
250 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
(Kan een halve dag van tevoren.) Limoen goed schoonboenen onder koud stromend water, en schil eraf raspen. Limoen uitpersen. In kom olie met limoensap en -rasp tot dressing kloppen. Helft van dressing in kommetje schenken en apart houden. Blaadjes van basilicum fijnknippen. Sjalot pellen en heel fijn snipperen. Tomaatjes wassen en droogdeppen met keukenpapier. Met scherp mes tomaatjes halveren. Zaadjes verwijderen, hierbij sap opvangen. Tomaathelften in partjes snijden. Opgevangen tomatensap boven dressing in kom zeven en erdoor kloppen. Stukjes tomaat, basilicum en sjalot erdoor roeren. Salsa op smaak brengen met zout en peper. Tomatensalsa tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Courgette wassen, schoonmaken en met kaasschaaf in repen schaven. In pan met water en zout courgette ca. 1 minuut koken, in vergiet laten uitlekken. Courgette op vier ovenvaste niet te grote borden uitspreiden. Dun bestrijken met achtergehouden dressing. Roodbaarsfilets droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper. Vis aan beide kanten bestrijken met dressing en op courgette leggen. Borden afdekken met plasticfolie en tot gebruik in koelkast bewaren.
(Borden ca. 30 minuten van tevoren uit koelkast nemen.) Grill voorverwarmen op hoogste stand. Borden met twee tegelijk ca. 8 cm onder hete grill schuiven en vis in ca. 4 minuten gaar grillen. Salsa op vis scheppen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 limoen
4 eetlepels olijfolie extra vierge
1 zakje verse basilicum
1 sjalotje
100 g romaatjes (kleine tomaatjes)
0 zout
0 peper
1 courgette
4 roodbaarsfilets
Dit heb je nodig
plasticfolie
keukenpapier