Gerookte forelsalade
bewaar
bewaar

Gerookte forelsalade

10 min. bereiden / 15 min. wachten

licht pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Doe de suiker met 2 el water in een steelpan, breng aan de kook en laat tot een goudbruine karamel kleuren. Neem de pan van het vuur, laat 3 min. afkoelen en schenk de azijn erbij. Roer goed door. Zet de pan op laag vuur als de karamel stolt en roer tot de karamel weer gesmolten is. Voeg al roerend de olie toe. Schenk in een grote kom en laat in ca. 15 min. afkoelen. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakken. Doe de kool, de krulsla en de appel in de kom bij de dressing en meng goed. Snijd de forelfilet in stukken en verdeel met de augurken over de sla. Bestrooi met de bieslook.

algemeenMet de kool die u over heeft, kunt u een roerbakgerecht maken met stukjes kipfilet en kerrie.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gerookte forelsalade

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig