Penne met asperges en zalm
bewaar
bewaar

Penne met asperges en zalm

Is het witte goud er weer? Maak er dit verfijnde pastagerecht mee, met ricotta en zalm.

20 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Schil asperges met een dunschiller rondom van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd houtachtige uiteinden eraf en asperges in stukjes van 4 cm.

Doe de penne en de stukjes asperge in het kokende water en kook ze in 10 min. gaar. Giet de pasta met asperges af.

Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Snijd de zalmfilet in blokjes. Roer de ricotta met citroenrasp, zalm en citroensap naar smaak door de pasta met asperges. Verwarm het geheel voorzichtig roerend 2-3 min. op middelhoog vuur tot de zalm net gaar is.

Snijd het basilicum in dunne reepjes. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en roer helft van basilicum erdoor. Schep de penne met asperges en zalm op borden en strooi de rest van het basilicum erover.

Asperges koken

Instructievideo - 06:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Penne met asperges en zalm

Is het witte goud er weer? Maak er dit verfijnde pastagerecht mee, met ricotta en zalm.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig