Penne met asperges
Asperges grillen in de oven en bereiden op z’n Italiaans, met basilicum, zongedroogde tomaten en citroen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd ze schuin in dunne stukken en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en breng op smaak met peper en zout. Schuif de bakplaat boven in de oven en rooster de asperges in ca. 10 min. gaar.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp intussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Giet de pasta af en meng met de asperges, rest van de olie, het citroenrasp, het citroensap en de olijven. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over borden en bestrooi met het basilicum en de kaas.
Asperges schillen
Instructievideo - 00:45 min.
Penne met asperges
Asperges grillen in de oven en bereiden op z’n Italiaans, met basilicum, zongedroogde tomaten en citroen.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd ze schuin in dunne stukken en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en breng op smaak met peper en zout. Schuif de bakplaat boven in de oven en rooster de asperges in ca. 10 min. gaar.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp intussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Giet de pasta af en meng met de asperges, rest van de olie, het citroenrasp, het citroensap en de olijven. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over borden en bestrooi met het basilicum en de kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse witte asperges
5 el olijfolie extra vierge
300 g penne
1 citroen
15 g verse basilicum
180 g zongerijpte Taggia-olijven
100 g Grana Padano kaasflakes
Dit heb je nodig
bakpapier