Penne met asperges en ham
Aspergetijd? Pastatijd! Deze variant met ham is ook nog eens zó gemaakt.
Aan de slag
Schil de asperges, snijd ca. 3 cm. van de onderkant af. Snijd de asperges in drieën, houd de kopjes apart. Kook in een pan met ruim water en zout aspergestukjes in 4 a 6 min. net gaar, voeg de kopjes na ca. 2 min. toe en kook mee.
Snijd intussen de ham in reepjes. Schaaf de kaas met een kaasschaaf in dunne flinters. Giet de asperges af en laat goed uitlekken. Kook in een pan met ruim water en zout de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar,
Smelt intussen de boter in een ruime pan. Bak de stukjes ham zachtjes voor ca. 1 min. Schep de asperges er voorzichtig door en warm 1 min. mee. Roer de slagroom en crème fraîche erdoor en warm de sas ca. 30. sec goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de penne af en schep de saus erdoor. Garneer met Parmezaanse kaas. Serveer direct.
Penne met asperges en ham
Aspergetijd? Pastatijd! Deze variant met ham is ook nog eens zó gemaakt.
hoofdgerecht
null personen
780 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de asperges, snijd ca. 3 cm. van de onderkant af. Snijd de asperges in drieën, houd de kopjes apart. Kook in een pan met ruim water en zout aspergestukjes in 4 a 6 min. net gaar, voeg de kopjes na ca. 2 min. toe en kook mee.
Snijd intussen de ham in reepjes. Schaaf de kaas met een kaasschaaf in dunne flinters. Giet de asperges af en laat goed uitlekken. Kook in een pan met ruim water en zout de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar,
Smelt intussen de boter in een ruime pan. Bak de stukjes ham zachtjes voor ca. 1 min. Schep de asperges er voorzichtig door en warm 1 min. mee. Roer de slagroom en crème fraîche erdoor en warm de sas ca. 30. sec goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de penne af en schep de saus erdoor. Garneer met Parmezaanse kaas. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
650 g verse witte asperges
200 g geroosterde achterham
100 g Parmigiano Reggiano
400 g penne
20 g ongezouten roomboter
125 ml verse slagroom
125 ml crème fraîche