Asperges in bladerdeeg
bewaar
bewaar

Asperges in bladerdeeg

Deze asperges in bladerdeeg wil je vaker serveren. Extra lekker doordat je de naast de asperges de flapjes maakt met ham, crème fraîche en Parmigiano Reggiano.

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de asperges schoon en halveer in de lengte. Blancheer ze in een ruime pan in 2 min. Haal met de schuimspaan uit de pan en dep droog.

Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng ⅔ ervan met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de plakjes bladerdeeg met een punt naar boven over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk elk plakje bladerdeeg met het crème fraîche mengsel, hou 2 cm van de randen vrij. Verdeel de ham en asperges erover.

Klop het ei los. Bestrijk het deeg met ei en bestrooi met de kaas. Bak de flapjes met asperges in 20-25 min. in de oven gaar. Garneer voor het serveren met de rest van de bieslook.

vegatipLaat de ham achterwege en vervang de Parmezaanse kaas door Parrano Robusto kaaspoeder.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Asperges in bladerdeeg

Deze asperges in bladerdeeg wil je vaker serveren. Extra lekker doordat je de naast de asperges de flapjes maakt met ham, crème fraîche en Parmigiano Reggiano.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig