Asperges in bladerdeeg
Deze asperges in bladerdeeg wil je vaker serveren. Extra lekker doordat je de naast de asperges de flapjes maakt met ham, crème fraîche en Parmigiano Reggiano.
Aan de slag
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de asperges schoon en halveer in de lengte. Blancheer ze in een ruime pan in 2 min. Haal met de schuimspaan uit de pan en dep droog.
Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng ⅔ ervan met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de plakjes bladerdeeg met een punt naar boven over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk elk plakje bladerdeeg met het crème fraîche mengsel, hou 2 cm van de randen vrij. Verdeel de ham en asperges erover.
Klop het ei los. Bestrijk het deeg met ei en bestrooi met de kaas. Bak de flapjes met asperges in 20-25 min. in de oven gaar. Garneer voor het serveren met de rest van de bieslook.
Asperges in bladerdeeg
Deze asperges in bladerdeeg wil je vaker serveren. Extra lekker doordat je de naast de asperges de flapjes maakt met ham, crème fraîche en Parmigiano Reggiano.
voorgerecht
null personen
300 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de asperges schoon en halveer in de lengte. Blancheer ze in een ruime pan in 2 min. Haal met de schuimspaan uit de pan en dep droog.
Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng ⅔ ervan met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de plakjes bladerdeeg met een punt naar boven over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk elk plakje bladerdeeg met het crème fraîche mengsel, hou 2 cm van de randen vrij. Verdeel de ham en asperges erover.
Klop het ei los. Bestrijk het deeg met ei en bestrooi met de kaas. Bak de flapjes met asperges in 20-25 min. in de oven gaar. Garneer voor het serveren met de rest van de bieslook.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
6 witte asperges
10 g verse bieslook
75 g crème fraîche
100 g flinterdunne achterham
1 scharrelei
20 g biologische parmigiano reggiano
Dit heb je nodig
schuimspaan
bakpapier