Kerstkrans van knakworst in bladerdeeg
Elk kind is er gek op: (vega) knakworstjes in bladerdeeg. Deze kerstkrans is dan ook heel geschikt voor het kerstdiner op school.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg iets ontdooien. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet het bord of de kom in het midden.
Laat de worstjes uitlekken. Snijd elk plakje bladerdeeg in 4 gelijke vierkanten van 6 cm. Maak in 1 hoek van een deeg vierkant, op 1 cm van de rand, een insnede in een hoek van 90°. Maak de zijden van de hoek 2 cm lang. Maak zo ook een insnede in de tegenoverliggende hoek van het vierkant. Snijd zo alle vierkanten in.
Leg steeds een worstje in het midden van een deegvierkant met de lange kanten naar de insneden toe. Vouw de ingesneden deegranden aan weerszijden naar elkaar toe, laat overlappen en druk aan. Leg de pakketjes rondom het bord of de kom, laat de zijkanten van de pakketjes iets overlappen en druk aan. Verwijder het bord of de kom.
Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los en bestrijk het bladerdeeg ermee.
Bak de krans in het midden van de oven in ca. 12-14 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en leg met behulp van het bakpapier op een serveerschaal. Versier de krans met de basilicum en de tomaatjes.
Kerstkrans van knakworsten en bladerdeeg
Instructievideo - 00:28 min.
Kerstkrans van knakworst in bladerdeeg
Elk kind is er gek op: (vega) knakworstjes in bladerdeeg. Deze kerstkrans is dan ook heel geschikt voor het kerstdiner op school.
null porties
65 kcal
15 min. bereiden
14 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg iets ontdooien. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet het bord of de kom in het midden.
Laat de worstjes uitlekken. Snijd elk plakje bladerdeeg in 4 gelijke vierkanten van 6 cm. Maak in 1 hoek van een deeg vierkant, op 1 cm van de rand, een insnede in een hoek van 90°. Maak de zijden van de hoek 2 cm lang. Maak zo ook een insnede in de tegenoverliggende hoek van het vierkant. Snijd zo alle vierkanten in.
Leg steeds een worstje in het midden van een deegvierkant met de lange kanten naar de insneden toe. Vouw de ingesneden deegranden aan weerszijden naar elkaar toe, laat overlappen en druk aan. Leg de pakketjes rondom het bord of de kom, laat de zijkanten van de pakketjes iets overlappen en druk aan. Verwijder het bord of de kom.
Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los en bestrijk het bladerdeeg ermee.
Bak de krans in het midden van de oven in ca. 12-14 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en leg met behulp van het bakpapier op een serveerschaal. Versier de krans met de basilicum en de tomaatjes.
vegantip:
combinatietip:
variatietip:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
16 cocktailworstjes
1 wit scharrelei
5 g verse basilicum
100 g snoeptomaatjes
Dit heb je nodig
bakpapier
bakkwastje