Knakworstjes in bladerdeeg
Pigs in a blanket van bladerdeeg. Altijd een succes!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de ontdooide vellen bladerdeeg ieder in 4 gelijke driehoeken. Leg een puntje met de brede kant naar je toe op het werkblad. Bestrijk met behulp van de bakkwast met mosterd. Leg in de breedte een mini-knakworstje op het velletje bladerdeeg op het brede stuk en rol het deeg om het worstje naar de punt toe, zoals je een croissant rolt. Leg de bladerdeegworstjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest van de worstjes.
Klop het ei los. Bestrijk elk stukje deeg met het ei. Bestrooi met het sesamzaad Bak de worstjes met bladerdeeg in het midden van de oven 12-14 min., tot goudbruin en gaar.
Knakworstjes in bladerdeeg
Pigs in a blanket van bladerdeeg. Altijd een succes!
null porties
60 kcal
10 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de ontdooide vellen bladerdeeg ieder in 4 gelijke driehoeken. Leg een puntje met de brede kant naar je toe op het werkblad. Bestrijk met behulp van de bakkwast met mosterd. Leg in de breedte een mini-knakworstje op het velletje bladerdeeg op het brede stuk en rol het deeg om het worstje naar de punt toe, zoals je een croissant rolt. Leg de bladerdeegworstjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest van de worstjes.
Klop het ei los. Bestrijk elk stukje deeg met het ei. Bestrooi met het sesamzaad Bak de worstjes met bladerdeeg in het midden van de oven 12-14 min., tot goudbruin en gaar.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 plakjes diepvries bladerdeeg
1½ el mosterd
400 g cocktailworstjes
1 middelgroot ei
25 g sesamzaad
Dit heb je nodig
bakkwastje
bakpapier