Pastasalade met asperges en zalm
Voor wie in de lente en de zomer geen genoeg krijgt van pastasalade: deze pastasalade met asperges en zalm is een blijvertje, hoor!
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verwarm ondertussen de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng met de pasta.
Schil ondertussen de asperges rondom met de dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Snijd 2 cm van de houtachtige onderkant en snijd de asperges in stukken van 4 cm. Kook 8 min. in ruim water met eventueel zout.
Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes en de radijs in plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de helft van de vrucht en pers de hele vrucht uit.
Meng de pasta met de asperges, radijs en bosui. Breng op smaak met 1 el citroensap (per 4 personen), 1 tl -rasp (per 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel de gerookte zalm in stukken en schep samen met de rucola erdoor.
Pastasalade met asperges en zalm
Voor wie in de lente en de zomer geen genoeg krijgt van pastasalade: deze pastasalade met asperges en zalm is een blijvertje, hoor!
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verwarm ondertussen de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng met de pasta.
Schil ondertussen de asperges rondom met de dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Snijd 2 cm van de houtachtige onderkant en snijd de asperges in stukken van 4 cm. Kook 8 min. in ruim water met eventueel zout.
Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes en de radijs in plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de helft van de vrucht en pers de hele vrucht uit.
Meng de pasta met de asperges, radijs en bosui. Breng op smaak met 1 el citroensap (per 4 personen), 1 tl -rasp (per 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel de gerookte zalm in stukken en schep samen met de rucola erdoor.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g penne
250 ml saus voor asperges
500 g verse witte asperges
3 bosuitjes
200 g radijsjes
1 citroen
250 g warmgerookte zalmmoten
85 g rucola
Dit heb je nodig
dunschiller