Zalm-macaronisalade met romaatjes, courgette en basilicumdressing
Zalm + macaroni = salade! Die had je niet zien aankomen he? Toch is het heel lekker, zeker met romaatjes, courgette en basilicumdressing.
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de yoghurt met het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen) en de basilicumblaadjes in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper.
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een zeef en spoel onder koud stromend water.
Snijd ondertussen de courgettes in stukjes van ca. 1 cm. Halveer de romaatjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette 4 min. op middelhoog vuur. Voeg na 2 min. de romaatjes toe en breng op smaak met peper.
Verdeel de zalmfilet in stukken. Meng de macaroni met de basilicumdressing, het courgettemengsel, de zalm en rucola. Breng op smaak met peper
Zalm-macaronisalade met romaatjes, courgette en basilicumdressing
Zalm + macaroni = salade! Die had je niet zien aankomen he? Toch is het heel lekker, zeker met romaatjes, courgette en basilicumdressing.
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de yoghurt met het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen) en de basilicumblaadjes in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper.
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een zeef en spoel onder koud stromend water.
Snijd ondertussen de courgettes in stukjes van ca. 1 cm. Halveer de romaatjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette 4 min. op middelhoog vuur. Voeg na 2 min. de romaatjes toe en breng op smaak met peper.
Verdeel de zalmfilet in stukken. Meng de macaroni met de basilicumdressing, het courgettemengsel, de zalm en rucola. Breng op smaak met peper
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
100 ml lactofree halfvolle yoghurt
30 g verse basilicum
300 g glutenvrij vezelrijke macaroni
2 courgettes
250 g romaatjes
2 el milde olijfolie
250 g warmgerookte zalmmoten
85 g rucola
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker