Mini-krieltjes met warmgerookte zalm & ricotta-yoghurtspread
Dit gezonde recept van mini-krieltjes met warmgerookte zalm & ricotta-yoghurtspread staat in 15 minuten op tafel.
Aan de slag
Verhit in elk van de 2 koekenpannen ⅓ van de olie en bak de krieltjes met peper in ca. 9 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om.
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd samen met de sugarsnaps in schuine stukken van ca. 2 cm. Snijd de salade-ui in ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de asperges, sugarsnaps en de salade-ui 4 min. al omscheppend op hoog vuur.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil van de helft en pers die uit. Snijd de rest in plakjes. Meng de ricotta met de yoghurt, 1 el citroensap (per 4 personen) en het -rasp. Breng op smaak met peper.
Verdeel de ricotta-yoghurtspread over de borden en verdeel de krieltjes en groente erover. Verdeel de zalm in stukken erover en garneer met een plakje citroen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Mini-krieltjes met warmgerookte zalm & ricotta-yoghurtspread
Dit gezonde recept van mini-krieltjes met warmgerookte zalm & ricotta-yoghurtspread staat in 15 minuten op tafel.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit in elk van de 2 koekenpannen ⅓ van de olie en bak de krieltjes met peper in ca. 9 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om.
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd samen met de sugarsnaps in schuine stukken van ca. 2 cm. Snijd de salade-ui in ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de asperges, sugarsnaps en de salade-ui 4 min. al omscheppend op hoog vuur.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil van de helft en pers die uit. Snijd de rest in plakjes. Meng de ricotta met de yoghurt, 1 el citroensap (per 4 personen) en het -rasp. Breng op smaak met peper.
Verdeel de ricotta-yoghurtspread over de borden en verdeel de krieltjes en groente erover. Verdeel de zalm in stukken erover en garneer met een plakje citroen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el milde olijfolie
900 g minikrieltjes
350 g verse groene asperges
200 g verse sugarsnaps
4 salade-uitjes
1 citroen
250 g ricotta
150 ml Griekse yoghurt 0%
250 g warmgerookte zalmmoten
Dit heb je nodig
koekenpan