Preistamppot met warmgerookte zalm
Deze zomerse stampot met prei en zalm is super simpel en nog lekker ook!
Aan de slag
Kook de aardappelen in weinig water in 14-16 min. gaar. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de prei in 4-5 min. zacht.
Snijd de dille fijn. Giet de aardappelen af en vang 1 kopje kookvocht op. Voeg de rest van de olie, de mosterd en eventueel wat kookvocht toe en stamp de aardappelen met een pureestamper fijn. Schep de prei en dille erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Trek de warmgerookte zalm uit elkaar met een vork en verdeel over de stamppot
Preistamppot met warmgerookte zalm
Instructievideo - 00:20 min.
Preistamppot met warmgerookte zalm
Deze zomerse stampot met prei en zalm is super simpel en nog lekker ook!
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in weinig water in 14-16 min. gaar. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de prei in 4-5 min. zacht.
Snijd de dille fijn. Giet de aardappelen af en vang 1 kopje kookvocht op. Voeg de rest van de olie, de mosterd en eventueel wat kookvocht toe en stamp de aardappelen met een pureestamper fijn. Schep de prei en dille erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Trek de warmgerookte zalm uit elkaar met een vork en verdeel over de stamppot
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg stamppotaardappelen
4 el milde olijfolie
800 g gesneden prei
15 g verse dille
2 el grove mosterd
250 g warmgerookte zalmmoten
Dit heb je nodig
pureestamper