Gebakken bloemkoolrijst met zalm en shanghaipaksoi
Hoe je met maar 5 ingrediënten toch zo lekker kunt koken? Het antwoord weet je na de eerste hap van deze bloemkoolrijst met zalm en paksoi.
Aan de slag
Laat de steelaanzet zitten en snijd de shanghaipaksoi elk in 4 parten. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de paksoi (in delen) 2-3 min aan elke snijkant op middelhoog vuur.
Verhit ondertussen de sesamolie in een hapjespan op laag vuur en bak de bloemkoolrijst ca. 3 min. op laag vuur. Schenk de sojasaus erbij en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper. Breek ondertussen de warmgerookte zalm in grove stukken.
Verdeel de bloemkoolrijst over diepe kommen en serveer de zalm en paksoi ernaast.
Gebakken bloemkoolrijst met zalm en shanghaipaksoi
Instructievideo - 00:19 min.
Gebakken bloemkoolrijst met zalm en shanghaipaksoi
Hoe je met maar 5 ingrediënten toch zo lekker kunt koken? Het antwoord weet je na de eerste hap van deze bloemkoolrijst met zalm en paksoi.
hoofdgerecht
null personen
260 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de steelaanzet zitten en snijd de shanghaipaksoi elk in 4 parten. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de paksoi (in delen) 2-3 min aan elke snijkant op middelhoog vuur.
Verhit ondertussen de sesamolie in een hapjespan op laag vuur en bak de bloemkoolrijst ca. 3 min. op laag vuur. Schenk de sojasaus erbij en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper. Breek ondertussen de warmgerookte zalm in grove stukken.
Verdeel de bloemkoolrijst over diepe kommen en serveer de zalm en paksoi ernaast.
vegatip:
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 stronken Shanghai paksoi
1 el milde olijfolie
1 el sesamolie
800 g koelverse bloemkoolrijst
3 el sojasaus
250 g warmgerookte zalmmoten