Bloemkoolrijstomelet met gebakken paksoi en zalm
Omeletje barstensvol groente dankzij de bloemkoolrijst. En ook nog eens in 20 min. klaar!
Aan de slag
Laat de bloemkoolrijst ontdooien. Snijd de bosuitjes in dunne schuine ringetjes. Klop de eieren los en meng met de bloemkoolrijst, kookroom, sojasaus en ⅔ van de bosui. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit in 2 koekenpannen elk 1 el arachideolie (per 4 personen). Verdeel het ei-mengsel over de pannen. Draai het vuur laag en laat de omelet met de deksel op de pan in 12-14 min. op laag vuur garen.
Snijd ondertussen de paksoi in de lengte in 4 parten. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de paksoi 3-4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de omeletten en verdeel samen met de paksoi en sojabonen over de borden. Verdeel de zalm in stukken erover. Bestrooi met de rest van de ringetjes bosui en besprenkel met de sesamolie.
Bloemkoolrijstomelet met gebakken paksoi en zalm
Omeletje barstensvol groente dankzij de bloemkoolrijst. En ook nog eens in 20 min. klaar!
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de bloemkoolrijst ontdooien. Snijd de bosuitjes in dunne schuine ringetjes. Klop de eieren los en meng met de bloemkoolrijst, kookroom, sojasaus en ⅔ van de bosui. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit in 2 koekenpannen elk 1 el arachideolie (per 4 personen). Verdeel het ei-mengsel over de pannen. Draai het vuur laag en laat de omelet met de deksel op de pan in 12-14 min. op laag vuur garen.
Snijd ondertussen de paksoi in de lengte in 4 parten. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de paksoi 3-4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de omeletten en verdeel samen met de paksoi en sojabonen over de borden. Verdeel de zalm in stukken erover. Bestrooi met de rest van de ringetjes bosui en besprenkel met de sesamolie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g diepvries bloemkoolrijst
2 bosuien
8 middelgrote eieren
125 ml kookroom
2 el sojasaus
2½ el arachideolie
2 struiken Shanghai paksoi
200 g koelverse sojabonen
250 g warmgerookte zalmfilets
1 el sesamolie
Dit heb je nodig
koekenpannen