Open lasagne met zalm, boerenkool en ricotta
Iets indrukwekkends, lekkers én gezonds op tafel zetten? Deze open lasagne met zalm, boerenkool en ricotta ziet er prachtig uit door verschillende kleuren en texturen.
Aan de slag
Snijd de sjalotten in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot 5 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 10 min. op laag vuur. Roer af en toe.
Boen de citroen schoon,rasp de gele schil van de vrucht en pers uit. Voeg 1 el citroensap (per 4 personen) en de boerenkool in delen toe aan de sjalot en bak 10 min. mee. Bak de laatste 3 min. de broccolirijst mee.
Haal ondertussen de lasagnebladen los van elkaar. Zo voorkom je dat ze aan elkaar plakken tijdens het koken. Kook de bladen in een ruime pan in 4 min. beetgaar. Giet af, laat goed uitlekken, maar bewaar 100 ml van het kookvocht (per 4 personen).
Snijd de dille fijn. Verwarm in een steelpan de ricotta en het apart gehouden pastakookvocht 3 min. Roer los met een garde. Voeg 2/3 van de dille, 1 tl citroenrasp (per 4 personen), peper en eventueel zout toe.
Verwijder het vel van de zalm en breek de zalm in stukken. Leg op elk bord 1 lasagnevel en verdeel 1/3 van de ricottasaus, de helft van de boerenkool en 1/3 van de zalm erover. Maak zo nog een laag. Dek af met een lasagneblad, de rest van de ricottasaus en de rest van de zalm. Garneer met de rest van de dille en de rest van het citroenrasp en serveer direct.
Open lasagne met zalm, boerenkool en ricotta
Iets indrukwekkends, lekkers én gezonds op tafel zetten? Deze open lasagne met zalm, boerenkool en ricotta ziet er prachtig uit door verschillende kleuren en texturen.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de sjalotten in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot 5 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 10 min. op laag vuur. Roer af en toe.
Boen de citroen schoon,rasp de gele schil van de vrucht en pers uit. Voeg 1 el citroensap (per 4 personen) en de boerenkool in delen toe aan de sjalot en bak 10 min. mee. Bak de laatste 3 min. de broccolirijst mee.
Haal ondertussen de lasagnebladen los van elkaar. Zo voorkom je dat ze aan elkaar plakken tijdens het koken. Kook de bladen in een ruime pan in 4 min. beetgaar. Giet af, laat goed uitlekken, maar bewaar 100 ml van het kookvocht (per 4 personen).
Snijd de dille fijn. Verwarm in een steelpan de ricotta en het apart gehouden pastakookvocht 3 min. Roer los met een garde. Voeg 2/3 van de dille, 1 tl citroenrasp (per 4 personen), peper en eventueel zout toe.
Verwijder het vel van de zalm en breek de zalm in stukken. Leg op elk bord 1 lasagnevel en verdeel 1/3 van de ricottasaus, de helft van de boerenkool en 1/3 van de zalm erover. Maak zo nog een laag. Dek af met een lasagneblad, de rest van de ricottasaus en de rest van de zalm. Garneer met de rest van de dille en de rest van het citroenrasp en serveer direct.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g sjalotten
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
1 citroen
300 g boerenkool
200 g broccolirijst
250 g biologische lasagnebladen volkoren
10 g verse dille
250 g ricotta
250 g warmgerookte zalmstukken