Open lasagne met pesto, ricotta, Italiaanse roerbakgroente en pijnboompitten
bewaar
bewaar

Open lasagne met pesto, ricotta, Italiaanse roerbakgroente en pijnboompitten

Open lasagne met maar 5 ingrediënten (een beetje uit de vooraadkast). Best wel heel makkelijk toch?

25 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboom­pitten al omschuddend in 4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verhit de olijfolie in de hapjespan en roerbak de Italiaanse roerbakgroente 10 min. op middelhoog vuur.

Voeg de helft van de pijnboompitten, de groene pesto en het water toe. Roer door. Breng op smaak met peper.

Breng ondertussen een ruime pan water met de olijfolie aan de kook. Haal de verse lasagne bladen los van elkaar. Zo voorkom je dat ze aan elkaar plakken tijdens het koken. Kook de bladen in 4 min. beetgaar, giet af en laat goed uitlekken. Hou 100 ml pastakookwater (per 4 personen) apart.

Verwarm in een steelpan de ricotta en het apart gehouden pastakookwater, roer goed door en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Leg op elk bord 1 lasagnevel en verdeel ⅓ van de ricottasaus en de helft van de roerbakgroente erover. Maak zo nog een laag. Dek af met een lasagneblad en de rest van de ricotta saus. Garneer met de rest van de pijnboompitten en serveer direct.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Open lasagne met pesto, ricotta, Italiaanse roerbakgroente en pijnboompitten

Open lasagne met maar 5 ingrediënten (een beetje uit de vooraadkast). Best wel heel makkelijk toch?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig