Open lasagne met pesto, ricotta, Italiaanse roerbakgroente en pijnboompitten
Open lasagne met maar 5 ingrediënten (een beetje uit de vooraadkast). Best wel heel makkelijk toch?
Aan de slag
Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten al omschuddend in 4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verhit de olijfolie in de hapjespan en roerbak de Italiaanse roerbakgroente 10 min. op middelhoog vuur.
Voeg de helft van de pijnboompitten, de groene pesto en het water toe. Roer door. Breng op smaak met peper.
Breng ondertussen een ruime pan water met de olijfolie aan de kook. Haal de verse lasagne bladen los van elkaar. Zo voorkom je dat ze aan elkaar plakken tijdens het koken. Kook de bladen in 4 min. beetgaar, giet af en laat goed uitlekken. Hou 100 ml pastakookwater (per 4 personen) apart.
Verwarm in een steelpan de ricotta en het apart gehouden pastakookwater, roer goed door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg op elk bord 1 lasagnevel en verdeel ⅓ van de ricottasaus en de helft van de roerbakgroente erover. Maak zo nog een laag. Dek af met een lasagneblad en de rest van de ricotta saus. Garneer met de rest van de pijnboompitten en serveer direct.
Open lasagne met pesto, ricotta, Italiaanse roerbakgroente en pijnboompitten
Open lasagne met maar 5 ingrediënten (een beetje uit de vooraadkast). Best wel heel makkelijk toch?
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten al omschuddend in 4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verhit de olijfolie in de hapjespan en roerbak de Italiaanse roerbakgroente 10 min. op middelhoog vuur.
Voeg de helft van de pijnboompitten, de groene pesto en het water toe. Roer door. Breng op smaak met peper.
Breng ondertussen een ruime pan water met de olijfolie aan de kook. Haal de verse lasagne bladen los van elkaar. Zo voorkom je dat ze aan elkaar plakken tijdens het koken. Kook de bladen in 4 min. beetgaar, giet af en laat goed uitlekken. Hou 100 ml pastakookwater (per 4 personen) apart.
Verwarm in een steelpan de ricotta en het apart gehouden pastakookwater, roer goed door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg op elk bord 1 lasagnevel en verdeel ⅓ van de ricottasaus en de helft van de roerbakgroente erover. Maak zo nog een laag. Dek af met een lasagneblad en de rest van de ricotta saus. Garneer met de rest van de pijnboompitten en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
80 g pijnboompitten
800 g koelverse Italiaanse roerbakgroente
3 el milde olijfolie
100 g verse groene pesto
2 el water
250 g koelverse lasagnebladen
250 g ricotta