Witte chocolade-perencheesecake
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de springvorm in en leg bakpapier op de springvormbodem. Smelt de boter. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en schenk er al draaiend de gesmolten boter door. Doe het geheel in de springvorm en druk goed aan.
Laat het sap van de peren in een steelpan in 5 min. tot ongeveer de helft inkoken. Verwarm de roomkaas met de suiker. Breek de chocola in stukjes. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en roer dit met het perensap, de chocolade en de helft van de balsamicoazijn door de roomkaas. Klop de eieren los. Draai het vuur uit, roer de eieren erdoor en giet het geheel in de springvorm. Bak de cheesecake in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar.
Snijd de peren in repen en de muntblaadjes fijn (houd wat blaadjes apart voor de garnering). Schep de peer om met de rest van de balsamicoazijn en de munt. Garneer de cheesecake met de muntblaadjes en de reepjes peer.
Vanillestokjes verwerken
Instructievideo - 00:48 min.
Witte chocolade-perencheesecake
null personen
390 kcal
20 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de springvorm in en leg bakpapier op de springvormbodem. Smelt de boter. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en schenk er al draaiend de gesmolten boter door. Doe het geheel in de springvorm en druk goed aan.
Laat het sap van de peren in een steelpan in 5 min. tot ongeveer de helft inkoken. Verwarm de roomkaas met de suiker. Breek de chocola in stukjes. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en roer dit met het perensap, de chocolade en de helft van de balsamicoazijn door de roomkaas. Klop de eieren los. Draai het vuur uit, roer de eieren erdoor en giet het geheel in de springvorm. Bak de cheesecake in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar.
Snijd de peren in repen en de muntblaadjes fijn (houd wat blaadjes apart voor de garnering). Schep de peer om met de rest van de balsamicoazijn en de munt. Garneer de cheesecake met de muntblaadjes en de reepjes peer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
200 g haverkoekjes oats
411 g halve peren op siroop
600 g roomkaas naturel
200 g kristalsuiker
100 g witte chocolade
1 vanillestokje
2 tl witte balsamicoazijn
3 middelgrote eieren
5 takjes verse munt
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm)
bakpapier
keukenmachine