Frisse cranberrycheesecake
Hier gaan we voor: een cheesecakevariant met cranberry’s, sinaasappelsap, witte chocolade en port. Geníeten!
Aan de slag
Laat de boter op kamertemperatuur komen en zacht worden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Maal de boter en de cookies in de keukenmachine fijn. Verdeel de kruimels over de bodem van de vorm en druk goed aan. Hak de chocolade in stukjes. Klop de eieren los.
Meng de chocolade, roomkaas, het sinaasappelsap, de suiker en eieren in de keukenmachine tot een gladde massa. Schep het mengsel in de vorm. Bak de cheesecake in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen.
Kook de cranberry’s met de port tot de port stroperig is en de cranberry’s gebarsten zijn. Verdeel de cranberrysaus over de cheesecake.
Bon appétit!
Frisse cranberrycheesecake
Hier gaan we voor: een cheesecakevariant met cranberry’s, sinaasappelsap, witte chocolade en port. Geníeten!
null porties
495 kcal
25 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Laat de boter op kamertemperatuur komen en zacht worden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Maal de boter en de cookies in de keukenmachine fijn. Verdeel de kruimels over de bodem van de vorm en druk goed aan. Hak de chocolade in stukjes. Klop de eieren los.
Meng de chocolade, roomkaas, het sinaasappelsap, de suiker en eieren in de keukenmachine tot een gladde massa. Schep het mengsel in de vorm. Bak de cheesecake in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen.
Kook de cranberry’s met de port tot de port stroperig is en de cranberry’s gebarsten zijn. Verdeel de cranberrysaus over de cheesecake.
Bon appétit!
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
200 g crunchy haverkoekjes
100 g witte chocolade
3 middelgrote eieren
600 g roomkaas naturel
50 ml sinaasappelsap
150 g kristalsuiker
250 g diepvries cranberry's
100 ml rode port
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 24 cm)
staafmixer of keukenmachine