Chocolade-cheesecake met banaan
Zure room en chocolade gaan verrassend goed samen. Dagje laten staan, dan smaakt-ie nóg lekkerder!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en voeg, terwijl de motor draait, toe. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de rand in.
Bedek de bodem van de springvorm met het koekmengsel en druk stevig aan. Bak ca. 10 min. in de oven en laat afkoelen. Laat de oven aan staan.
Hang een kom met de chocolade in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de stukjes smelten (au bain-marie).
Meng de bananen, roomkaas en suiker in de keukenmachine. Voeg een voor een de eieren toe terwijl de keukenmachine draait.
Voeg daarna de zure room en gesmolten chocolade toe. Schep de vulling op de koekbodem en strijk de bovenkant glad.
Bak ca. 1 uur in het midden van de oven. De buitenste rand van de taart moet dan stevig zijn. Het midden mag nog een beetje zacht zijn. Zet de oven uit. Laat 1 uur in de oven afkoelen zodat er geen barsten ontstaan. Neem uit de oven, snijd de rand los en verwijder de springvorm. Laat helemaal afkoelen. Lekker!
Chocolade-cheesecake met banaan
Instructievideo - 02:28 min.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Chocolade-cheesecake met banaan
Zure room en chocolade gaan verrassend goed samen. Dagje laten staan, dan smaakt-ie nóg lekkerder!
null personen
630 kcal
35 min. bereiden
60 min. wachten
70 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en voeg, terwijl de motor draait, toe. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de rand in.
Bedek de bodem van de springvorm met het koekmengsel en druk stevig aan. Bak ca. 10 min. in de oven en laat afkoelen. Laat de oven aan staan.
Hang een kom met de chocolade in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de stukjes smelten (au bain-marie).
Meng de bananen, roomkaas en suiker in de keukenmachine. Voeg een voor een de eieren toe terwijl de keukenmachine draait.
Voeg daarna de zure room en gesmolten chocolade toe. Schep de vulling op de koekbodem en strijk de bovenkant glad.
Bak ca. 1 uur in het midden van de oven. De buitenste rand van de taart moet dan stevig zijn. Het midden mag nog een beetje zacht zijn. Zet de oven uit. Laat 1 uur in de oven afkoelen zodat er geen barsten ontstaan. Neem uit de oven, snijd de rand los en verwijder de springvorm. Laat helemaal afkoelen. Lekker!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g digestive koekjes puur
60 g ongezouten roomboter
250 g pure chocolade
4 bananen
700 g roomkaas naturel
225 g fijne kristalsuiker
4 middelgrote eieren
125 ml zure room
Dit heb je nodig
keukenmachine
springvorm (Ø 24 cm)