Meringue-chocolade-cheesecake
Het beste van 3 werelden in een cheesecake: meringue, chocolade en roomkaas!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de randen in met ⅙ van de roomboter. Smelt de rest van boter in een pan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter erdoor. Verdeel over de bodem van de vorm. Druk goed aan.
Doe de chocolade in een vuurvaste kom, hang boven een pan kokend water en laat smelten (au bain-marie). De kom mag het water niet raken.
Meng de MonChou in delen en de helft van de suiker met een garde door de chocolade. Voeg al kloppend de helft van de eieren 1 voor 1 toe. Verdeel over de vorm. Bak ca. 40 min. in het midden van de oven tot de vulling licht is gestold.
Splits de rest van de eieren. Doe het eiwit in een vetvrije kom, het eigeel wordt niet gebruikt. Voeg het citroensap toe en klop stijf met een mixer. Voeg geleidelijk de rest van de suiker toe en klop goed stijf. Zeef de maizena en ⅔ van de cacao erboven en spatel erdoor. Verdeel met pieken over de cheesecake en bak nog ca. 35 min. in het midden van de oven tot de buitenkant is gestold.
Neem uit de oven en laat 1 uur afkoelen. Verwijder de vorm en laat nog 1 uur afkoelen. Laat nog 3 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi vlak voor serveren met behulp van een theezeefje met de rest van de cacaopoeder.
Meringue-chocolade-cheesecake
Het beste van 3 werelden in een cheesecake: meringue, chocolade en roomkaas!
null personen
380 kcal
25 min. bereiden
300 min. wachten
75 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de randen in met ⅙ van de roomboter. Smelt de rest van boter in een pan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter erdoor. Verdeel over de bodem van de vorm. Druk goed aan.
Doe de chocolade in een vuurvaste kom, hang boven een pan kokend water en laat smelten (au bain-marie). De kom mag het water niet raken.
Meng de MonChou in delen en de helft van de suiker met een garde door de chocolade. Voeg al kloppend de helft van de eieren 1 voor 1 toe. Verdeel over de vorm. Bak ca. 40 min. in het midden van de oven tot de vulling licht is gestold.
Splits de rest van de eieren. Doe het eiwit in een vetvrije kom, het eigeel wordt niet gebruikt. Voeg het citroensap toe en klop stijf met een mixer. Voeg geleidelijk de rest van de suiker toe en klop goed stijf. Zeef de maizena en ⅔ van de cacao erboven en spatel erdoor. Verdeel met pieken over de cheesecake en bak nog ca. 35 min. in het midden van de oven tot de buitenkant is gestold.
Neem uit de oven en laat 1 uur afkoelen. Verwijder de vorm en laat nog 1 uur afkoelen. Laat nog 3 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi vlak voor serveren met behulp van een theezeefje met de rest van de cacaopoeder.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
60 g ongezouten roomboter
225 g chocolate chip cookies
150 g pure chocolade 70%
400 g MonChou
150 g fijne kristalsuiker
6 middelgrote eieren
1 tl citroensap
1 el maizena
1½ el cacaopoeder
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 18 cm)
handmixer